Днями в столиці під будівлею КМДА жителі Оболоні провели акцію протесту з вимогою зупинити будівництво торгівельно-розважального центру над станцією метро «Героїв Дніпра». Під час заходу деяким активістам вдалося потрапити до будівлі адміністрації. В результаті між ними та прихильниками забудови виникла сутичка.


«Ми вимагаємо припинити будівництво і провести справжні громадські слухання, адже попередні, які пройшли 29 вересня, є фіктивними. Ми змусимо Віталія Кличка нас почути», — заявила на акції мешканка Оболоні Тетяна.


Представники влади та метрополітену продовжують стверджувати, що нині на станції проводяться роботи із укріплення грунту і жодної небезпеки для киян немає.


«25 жовтня ми оглянули перебіг гідроізоляційних робіт, які проводяться сьогодні. Що ж стосується графіка роботи станції, то вона працює у звичному режимі, адже її закриття ніколи не передбачалося», — каже Олександр Чичикало, головний ревізор КП «Київський метрополітен».


«Уже проведено хімічне укріплення ґрунтів, нині йде закріплення конструкції та гідроізоляція», — підкреслив Юрій Саклаков, начальник дільниці ПрАТ «Метробуд».


Одночасно чиновники відкинули звинувачення стосовно самовільного зайняття території. Так, відповідно до інвестиційної угоди, землі загального користування не використовуватимуть під комерційну діяльність, натомість перший поверх майбутнього об’єкта буде цілодобово відкритий, забезпечений охороною та безплатними громадськими вбиральнями. Про це повідомили представники інвестора — ТОВ «Мегалайн».
«Роботи виконуються відповідно до проектних рішень. Їхня реалізація жодним чином не впливає на роботу станції метрополітену чи безпеку пасажирів», — зауважив Володимир Титаренко, в. о. завідувача відділення досліджень технічного стану будівель та споруд Державного науково-дослідного інституту будівельних конструкцій.


Нагадаємо, що вже понад 3 місяці жителі Оболоні вимагають зупинити будівництво ТРЦ «Оазис». Складена активістами петиція з вимогою припинити будівництво над станцією метро «Героїв Дніпра» зібрала понад 10 000 підписів, але в КМДА її визнали сумнівною.