Хмельницька міська рада нагородила відзнаками "Мужність і відвага" вісьмох учасників АТО, які захищали державу на сході України. Троє з них загинули під час виконання бойових завдань. Серед нагороджених професійний військовий Сергій Саліпа. Раніше загартування він пройшов у миротворчій місії ООН у Ліберії. А з весни 2014 року командував ротою інженерного забезпечення руху в АТО. Біля села Дмитрівка Донецької області він рушив на пошуки останків снайпера 72-ї механізованої бригади і сам підірвався на фугасі.

 

Андрій Жук після закінчення Національної академії Державної прикордонної служби був командиром взводу, роти, потім -- батальйону у механізованій бригаді. Загинув у травні цього року поблизу села Богданівка Волноваського району на Донбасі.

 

Звістка про смерть двадцятилітнього Максима Яровця надійшла до Хмельницького у жовтні. Він був командиром роти окремого 130-го розвідувального батальйону.

 

П'ятьом їхнім побратимам, котрих відзначила міська рада за їхній ратний подвиг, вдалося вижити. Хоч і з тяжкими пораненнями, вони повернулися додому. Хмельничани вдячні їм за їхню мужність і відвагу.

 

Ірина КОЗАК.

 

Хмельницький.

 

Голос України