Розпочато другий етап робіт з прокладення до Вінниці нової лінії електропередач, завершення яких забезпечить місто додатковими енергоресурсами. Їх необхідність виникла у зв’язку зі створенням індустріального парку, який внесено до загальнодержавного реєстру індустріальних парків.


— Так сталося, що Вінниця має один енергетичний вхід, тому виникає певний дисбаланс у розвитку енергетичної сфери, — каже голова Вінницької облдержадміністрації Валерій Коровій. — Необхідність підключення міста до ще одного енергетичного кільця виникла у зв’язку з початком робіт зі створення індустріального парку. Там триває будівництво поки що першого підприємства, у перспективі їх має бути понад двадцять. Наявних нині енергетичних потужностей недостатньо для забезпечення їхньої роботи. Обласна і міська влада спільно з урядом відпрацювали концепцію забезпечення міста додатковими енергоресурсами, і вже успішно реалізовано її перший етап.


За словами керівника області, на розподільчій підстанції «Вінницька» побудовано і здано в експлуатацію нові потужності ще однієї підстанції. Другий етап робіт зі встановлення трансформаторів та іншого обладнання планують завершити у березні наступного року. Додаткові електричні потужності буде використано не тільки для індустріального парку, а й для інших підприємств промисловості і бізнесу. «Цей проект є стратегічним, його реалізація забезпечить енергетичними потужностями розвиток міста принаймні на наступні п’ятдесят років», — наголосив міський голова Вінниці Сергій Моргунов.



Вінницька область.