На нещодавньому засіданні Ради регіонів Івано-Франківську область було виокремлено як одну із найефективніших щодо будівництва доріг.

 

Щорічно в останню неділю жовтня автомобілісти та дорожники відзначають своє професійне свято. З цієї нагоди в обласній філармонії відбулися урочистості, участь в яких взяли голова ОДА Олег Гончарук, народні депутати від Прикарпаття Михайло Довбенко, Юрій Тимошенко та Юрій Соловей, працівники й ветерани автотранспортної галузі краю.

 

Вітаючи автодорожників області, Олег Гончарук зазначив, що впродовж свого існування сфера транспорту переживала злети і падіння. Через неналежне фінансування автомагістралі Прикарпаття перебували у вкрай незадовільному стані, а працівники дорожнього господарства не отримували заробітну плату. Однак завдяки ініціативам Президента України Петра Порошенка та злагодженій роботі народних обранців два роки тому вектор розвитку автотранспортної галузі було кардинально змінено. За два роки на реалізацію стратегії розвитку автомагістралей єврокарпатського регіону витрачено майже півтора мільярда гривень. Це, за словами О. Гончарука, стало рекордною сумою, витраченою на ремонт доріг області, за всі роки незалежності України. Стимулом цього стала зміна стратегічних підходів до діяльності автодорожнього господарства. Івано-Франківщина перша в Україні спрямувала кошти Державного фонду регіонального розвитку на розвиток дорожньої інфраструктури. Згодом досвід Прикарпаття перейняли й регіони держави.

 

Вітаючи колег, начальник Служби автомобільних доріг області Василь Буджак, наголосив, що завдяки ремонтним роботам на автошляхах, в області запрацювали два нові заводи із виробництва асфальтобетону та два підприємства із виготовлення бітумної емульсії. Збільшення фінансування дозволило відновити роботу низки автодорожніх підприємств Калуського та Городенківського районів. Це, своєю чергою, зумовило створення нових робочих місць, дало поштовх до соціально-економічного зростання краю.

 

Варто додати, що за високу професійну майстерність, вагомий внесок у розбудову автомобільних доріг області, сумлінну працю та з нагоди професійного свята начальника Служби автомобільних доріг в області Василя Буджака нагородили цінним подарунком Верховної Ради України -- годинником.

 

Галина БРУХАЛЬ.

 

Івано-Франківська область.

 

Голос України