Зведення новобудови в Чернігові, про яку писав «Голос України», — 120-квартирного будинку, 14 квартир з якого мали безплатно надати воїнам АТО, — схоже, зупинилося не розпочавшись. Велика група мешканців прилеглих будинків повалила паркан, вирвала з бетону закладну капсулу і заявила, що не дасть тут будувати.


Мотив протестувальників — тут розташований Березовий гай і зелену зону забудовувати не можна. Таку позицію підтримали місцеві депутати від «Демальянсу» та «Самопомочі». Їхні опоненти вказують, що власники квартир, які нині протестують, свого часу також оселилися в парку, то чому не можна будувати квартири для інших? Забудовник обрав місце саме тут через близькість до інженерних комунікацій...


Міський голова Чернігова Владислав Атрошенко повідомив на своїй сторінці в соцмережах, що воля громади для нього вища за всі розрахунки. За його ініціативою виконком Чернігівської міської ради одностайно підтримав скасування містобудівних умов та обмежень для одного з трьох будинків у районі Березового гаю, проти спорудження яких активно виступають мешканці цього мікрорайону.


«Я особисто виїздив на місце з профільним заступником, начальником управління архітектури та забудовником. Там три черги, перша — найдальша, яка заходить на територію колишнього озера. Візуально видно, що цей будинок заходить своїм кутом у Березовий гай. Моя ініціатива — треба однозначно відкоригувати ухвалені раніше рішення щодо першої черги. Щодо другої та третьої черг, то щоб уникнути можливих судових позовів, я пропоную це питання поки що довивчити», — пояснив ситуацію Владислав Атрошенко.


Голова ОДА Валерій Куліч, на якого покладено Президентом питання забезпечення учасників АТО житлом, переконаний: «Кинутий поміж людьми клич про недопущення забудови зеленої зони — приклад того, як голослівним інформаційним «вкиданням» можна спаплюжити здорову ідею».



Чернігів.