У Запоріжжі почали створення реабілітаційного центру. Колишні воїни АТО провели попереднє прибирання території майбутнього об'єкта. Обласний центр реабілітації учасників бойових дій збираються розгорнути на базі Госпіталю для ветеранів Другої світової війни. Щонайменше один із корпусів госпіталю вже давно закинутий (добре що не пограбований -- більшість вікон ще цілі). Щоправда, теплотраса до триповерхового приміщення розібрана чи то для ремонту, чи то на металобрухт...

 

Територія навколо вже почала заростати лісом. Ось з неї і почали. Фахівці міського зеленбуду кронували дерева, решта учасників суботника зносили зрізані гілки на величезну купу.

 

Суботня ініціатива -- це лише початок непростого шляху перетворення вже майже закинутих приміщень на справжній реабілітаційний центр. Бо в корпусі, окрім ремонту та заміни комунікацій, потрібні меблі та обладнання. А ось медичним закладом його зроблять персонал, організація повноцінного харчування та забезпечення всього комплексу реабілітаційних послуг.

 

Леонід СОСНИЦЬКИЙ.

 

Запоріжжя.

 

Голос України