Процес зачистки площ під газетними кіосками набув у Запоріжжі такого розмаху, що зрештою в нього втрутилася громадськість. У тих точках продажу періодики, які ще залишилися незакритими, з’явилися підписні листи, в яких городяни просять міського голову Володимира Буряка не знищувати КП «Преса». Свою відкриту відозву оприлюднили і головні редактори провідних запорізьких газет.

 

Нагадаємо історію питання. У місті цілком задовільно працювало прибуткове комунальне підприємство з торгівлі періодикою. Понад 120 кіосків, відсутність боргів, регулярна виплата зарплат. Утім, кіоски розташовані в досить жвавих місцях. То чому не прибрати якісь там газетки і не продати дозволи на місце ковбасним чи іншим фірмам?


Таку політику проводив ще попередній міський голова. 


Попри те, що тодішній директор КП «Преса» Ольга Шевцова навіть була депутатом міськради, її навесні 2015 року з посади зняли і призначили на чолі комунального підприємства... офіціанта ресторану. 
Молодий чоловік за рік роботи із завданням впорався: більшість кіосків стоять закриті, заборгованості перед редакціями та із зарплати працівникам час від часу компенсує міський бюджет, директор звільнився за власним бажанням. Тепер міський голова Володимир Буряк оголосив про можливе закриття підприємства...



Запоріжжя.