Програма «Стоп грип!», схвалена депутатами Вінницької міськради, передбачає виділення коштів на безплатну вакцинацію від інфекційної недуги дітей з інвалідністю та дітей, позбавлених батьківського піклування. Іншим категоріям населення відшкодують 50% вартості вакцини проти грипу.

 

За словами міського голови Сергія Моргунова, це пілотний проект, що дасть можливість зменшити рівень захворювання мешканців на грип та ГРВІ, які щороку уражають від 90 до 150 тисяч вінничан. Одне з ускладнень від такої недуги — пневмонія. Торік хвороба спричинила 24 смертельні випадки.


— Програма спрямована на запобігання зараженню інфекційною хворобою за допомогою щеплень, — каже Сергій Моргунов. — Аналіз засвідчує, що тільки незначна кількість мешканців користується такою нагодою. Уже можна звертатися до центрів сімейної медицини за консультацією щодо програми «Стоп грип!». Перед вакцинацією лікар обстежуватиме кожного з тих, хто виявить бажання пройти щеплення. За виділені кошти також придбаємо експрес-тести для центрів сімейної медицини, щоб допомогти громадянам, які не пройшли щеплення, на ранній стадії виявляти хворобу і розпочинати лікування.



Вінниця.