За фактом вибуху, що стався на території військової казарми в Кропивницькому 30 жовтня близько полудня, військовою прокуратурою Кіровоградського гарнізону розпочато кримінальне провадження. Призначено судово-медичну експертизу, щоб офіційно визначити причину смерті військовослужбовця Василя Дивиченка 1987 р. н., жителя Олександрії, в якого залишились дружина і троє дітей.

 

Ще троє постраждалих від вибуху нині в тяжкому стані перебувають у реанімаційному відділенні Кіровоградської обласної лікарні. У них вогнепальні осколкові поранення м'яких тканин тулуба, кінцівок, голови, обличчя. Усі троє прооперовані, повідомляють медики, але жодних прогнозів поки що не дають. Стан двох військових стабільно тяжкий, третього -- дуже тяжкий.

 

За попередніми даними, в руках військовослужбовця вибухнула граната Ф-1. Головною версією слідства є підрив через необережне поводження зі зброєю.

 

Усі постраждалі -- жителі Кіровоградської області, молодші 30 років і раніше служили в зоні АТО. А підрозділ готувався до чергової ротації в зону конфлікту.

 

Як припускає т. в. о. заступника командира по роботі з особовим складом Сергій Францешкевич, гранату, імовірно, приніс у розташування боєць, який раніше служив у 57-й бригаді, а нині перейшов за контрактом до сил спецоперацій. Як варіант, у нього могли залишилися боєприпаси.

 

Петро МЕЛЬНИК.

 

Кропивницький.

 

Голос України