Команда Прикарпатського національного університету стала переможцем Всеукраїнських змагань з робототехніки. Участь у перегонах за Кубок Львівської політехніки взяли понад 20 команд з України та Республіки Білорусь.


ПНУ на змаганнях представляли доцент кафедри інформаційних технологій факультету математики та інформатики Микола Козленко, студенти другого курсу спеціальності «Програмна інженерія» Максим Кур та Тимур Фараджев. Учасники демонстрували власні розробки роботів, які є повністю автономними технічними створіннями та керуються винятково своїм штучним інтелектом. Будь-яке зовнішнє дистанційне керування людиною було заборонено. Роботи самі аналізували ситуацію та передавали команди на кермо та ходові двигуни. Змагання відбувалися за принципом звичайних автоперегонів: хто перший подолає належну кількість кіл, той і переміг.


У фіналі фаворитами стали іванофранківці, друге місце посіла команда львівських політехніків, третіми стали представники Одеського національного політехнічного університету. Цьогорічні змагання відбулися за сприяння Міністерства освіти і науки України й були присвячені 200-річчю Національного університету «Львівська політехніка».

 

Зліва направо: інженер проекту Мар’ян Федірко та керівник команди Микола Козленко готують свої творіння до перегонів.

Івано-Франківська область.


Фото надане прес-службою ПНУ.