У Херсоні відчутно подорожчав хліб — відтепер за його буханець городянам доведеться викладати в середньому на п’ятдесят копійок більше. Хоча подія була цілком прогнозованою. Заступник голови правління Херсонського хлібокомбінату Надія Дурова каже, що це — вимушений крок, пов’язаний, насамперед, із 30-відсотковим підвищенням ціни газу, на якому працюють печі трьох хлібозаводів підприємства. На вартості випічки позначилося також і збільшення заробітної платні членам трудового колективу. Хоча вона й залишається чи не найнижчою в галузі.


Загалом попит на «фабричний» хліб у Херсоні падає після кожного перегляду його відпускної вартості. Нині підприємство щодня відправляє до магазинів 37—39 тонн головного продукту споживчого кошика, тоді як десятиліття тому обсяги виробництва становили 44—45 тонн на добу.