Учора в Києві почав роботу міжнародний інвестиційний бізнес-форум «Енергоефективність та відновлювана енергетика», організований Державним агентством з енергоефективності та енергозбереження України.


На порядку денному — скорочення споживання газу, його заміщення альтернативними видами палива та відновлюваними джерелами енергії, широке впровадження заходів з енергоефективності. Для цього в країні є значний потенціал, — стверджують організатори. — Його реалізація дасть змогу зменшити газову залежність, прискорити економічне зростання, створити нові робочі місця, отримати додаткові надходження у місцеві бюджети.


Як зазначив голова Держагентства з енергоефективності та енергозбереження Сергій Савчук, уже вдосконалюється законодавча база, створюються сприятливі умови для бізнесу. Особливо ж вітчизняний ринок «зелених» проектів зацікавить інвесторів. «Прийнято стратегічні національні плани дій з енергоефективності та відновлюваної енергетики до 2020 року. Інвестиційний потенціал ринку відновлюваної енергетики становить майже 16 млрд. євро до 2020 року, а сфери енергоефективності — 35 млрд. євро».


Вперше у рамках заходу — «Експозиція енергоефективних рішень», де компанії, що працюють у сфері енергоефективності та відновлюваної енергетики, демонструють рішення для ЖКГ, багатоповерхових будинків, муніципалітетів, бюджетних установ, комерційних споруд та приватного сектору. Також уперше для потенційних інвесторів, учасників та гостей форуму діє Іnvestment HUB — комунікаційна платформа для презентації інвестиційного потенціалу України та готових інвестиційних проектів «зеленої» енергетики.


За матеріалами управління комунікації та зв’язків з громадськістю Держенергоефективності.