У навчально-виховному комплексі села Петровірівка Ширяївського району розпочався масштабний ремонт. Незабаром Петровірівський НВК стане однією з опорних шкіл.


Ремонт проводитиметься, крім державних коштів, за рахунок фінансової підтримки партнерів із США і Японії. Планується встановити два котли в корпусі №1, де вчаться 5—11 класи. Крім того, у другому корпусі (для молодших школярів) з’являться нові сучасні котли тривалого горіння. Планують також замінити ґанок і сходи, замість понад трьох десятків старих вікон встановлять енергозберігаючі.


Тим часом в НВК надійшло сучасне обладнання для кабінетів фізики, хімії й біології.


— Чекаємо на нове сучасне устаткування для кабінету інформатики, яке має з’явитися до кінця навчального року... Педагоги виявляють ініціативу й по-новому облаштовують кабінети, повністю включаються в роботу — для того, щоб проводити більш якісне навчання, — розповів нашому виданню директор Петровірівського НВК Володимир Івасів.


— Ми подали проект, який пройшов першу стадію узгодження в Посольстві Японії за програмою співробітництва з Україною «Кусаноне», згідно з якою відремонтують дах, замінять вікна й зроблять фасад школи. Наступного року, одразу по закінченню зими, після того, як ми пройдемо всі «документальні» етапи, перейдемо до фактичного виконання робіт, — прокоментував початок ремонту в школі голова Ширяївської РДА Тарас Бойко.

Одеська область.