Жителі Теплодара на Одещині перекривають центральні вулиці міста, вимагаючи від влади розпочати опалювальний сезон. Поставки газу блокуються через відмову нового постачальника тепла, призначеного міською владою, стати правонаступником попереднього постачальника.

 

В опалювальному сезоні 2015—2016 років виробництвом тепла займалося ТОВ «Теплодаренерго», що накопичило за використаний газ борг на суму 3,6 млн. грн. При цьому рівень оплати за газ в 2016 році в ТОВ становив усього 67%, стверджує новий постачальник тепла. А після завершення опалювального сезону міська влада Теплодара розірвала договір оренди обладнання з ТОВ «Теплодаренерго» і передала функції теплопостачання ДКП «Одеська ТЕЦ-2». Однак комунальне підприємство відмовляється приймати заборгованість ТОВ «Теплодаренерго», чим ставить під загрозу опалення десятитисячного міста. «Нафтогаз» же готовий укласти договір і розпочати поставки газу для ДКП «Одеська ТЕЦ-2» тільки після виконання компанією та місцевою владою вимог чинного законодавства.


Нагадаємо, заступниця очільника Одеської області Соломія Бобровська ще 13 жовтня повідомила Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана про повну готовність області до опалювального сезону і про початок поставок тепла в освітні заклади та медичні установи.



Одеська область.