Базами для нелегального експорту цінних ресурсів за кордон виявилися порти Херсона. У морському торговельному порту співробітники Національної поліції арештували майже 15 тисяч тонн брухту вартістю 2,8 мільйона доларів. За версією правоохоронців, дві місцеві фірми скуповували його через нелегальні пункти прийому та звозили до портових терміналів. А далі за підробними документами збиралися відправити за кордон, та правоохоронці завадили.


Схожа схема діяла й у випадку з вивезенням деревини через Херсонський річковий порт, яку викрило вже СБУ. Згідно з даними спецслужби, кілька українських підприємств також за фальсифікованими документами готувалися експортувати до Туреччини три тисячі кубометрів деревини цінних порід на дев’ять мільйонів гривень.


Чи були серед керівників обох портів спільники аферистів, поки що невідомо — це з’ясує слідство. Втім, начальник Херсонського річкового порту Сергій Ігнатенко вже заявив, що в СБУ до нього та його підлеглих претензій начебто немає. У морському торговельному порту Херсона зробили аналогічну заяву.



Херсонська область.