Незаконному перетину державного корону великою групою нелегальних мігрантів із Південно-Східної Азії завадили українські й словацькі прикордонники.

 

Так, вартові рубежів відділу "Новоселиця" Чопського загону виявили групу з нелегальних мігрантів: 16 осіб азіатської зовнішності, з яких 12 чоловіків та четверо жінок, намагалися незаконно перетнути кордон. Їх затримали на відстані майже двісті метрів від лінії державної межі. Одразу за цим фактом українські прикордонники поінформували правоохоронців Словаччини та в подальшому розпочали спільні пошукові заходи. Як результат, словацькі колеги неподалік кордону затримали ще одну групу із шести осіб.

 

Усі затримані документів при собі не мали і пояснили, що вони громадяни В'єтнаму, Афганістану, Ірану, Індії та Пакистану і планували будь-що потрапити до країн Євросоюзу. Наразі 16 порушників доставлено до пункту тимчасового тримання Чопського загону, повідомили в його прес-службі. Тривають заходи щодо встановлення осіб затриманих, обставин правопорушення та складання відповідних процесуальних документів.

 

Василь НИТКА.

 

Закарпатська область.

 

Голос України