5 листопада в рамках акції "Врятуємо Дніпро разом!" на Запоріжжі відбувся суботник. Його ініціатором та організатором стало ПАТ "Запоріжсталь", а учасниками -- понад тисяча заводчан, студентів та й узагалі небайдужих містян обласного центру.

 

Утім не лише прибирання лісосмуги вздовж Дніпра та великий обсяг робіт на острові Хортиця став ознакою звітної події. В акваторію Дніпра випущено 10 тисяч мальків товстолобика та білого амура -- природних меліораторів такої штучної водойми, якою є Каховське водосховище. Починаючи з 2012 року у такий спосіб і коштами "Запоріжсталі" Дніпро зариблено 130 тисячами мальків.

 

Окрім того, запорізькі дайвери провели очищення дна річки в районі пляжної зони міста. Загалом того суботнього дня зібрано 16 тонн сміття. "Для нас питання охорони довкілля -- це не лише екологічна модернізація комбінату, а й оздоровлення екосистеми всього регіону. Тільки такий комплексний підхід до питання дає добрі результати", -- заявив один з учасників акції генеральний директор "Запоріжсталі" Ростислав Шурма. До слова, за останніх майже п'ять років підприємство виділило на розв'язання екологічних проблем понад чотири мільярди гривень. І все це реально працює. Зокрема, над донедавна найбруднішим цехом агломерації вже взагалі не видно диму...

 

Леонід СОСНИЦЬКИЙ.

 

Запоріжжя.

 

Голос України