У Комітетах Верховної Ради


Члени Комітету Верховної Ради з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства рекомендують парламенту прийняти проект змін у переліку умов прийому громадян до членів житлово-будівельного кооперативу. Так народні депутати дали зелене світло удосконаленню Житлового кодексу Української РСР.


Нині держава і органи місцевого самоврядування не в змозі фінансувати будівництво житла, зауважують автори законопроекту. Саме тому виникла нагальна потреба у знятті обмежень для вступу громадян у житлово-будівельні кооперативи.


Йдеться, зокрема, про положення, згідно з яким для вступу до житлово-будівельного кооперативу необхідно перебувати на обліку громадян, які потребують поліпшення житлових умов. При цьому, зауважують парламентарії, необхідно передбачити: коли будівництво житлово-будівельного кооперативу здійснюється повністю (частково) за державні кошти, на облік охочих вступити до кооперативу беруться виключно громадяни, які, відповідно до законодавства, потребують поліпшення житлових умов.


Згідно з положеннями законопроекту, на облік охочих вступити до житлово-будівельного кооперативу братимуться громадяни, які постійно проживають у конкретному населеному пункті. Облік громадян здійснюватиметься органами місцевого самоврядування в порядку, визначеному Кабінетом Міністрів.


Народні депутати підтримали законопроект, прийняття якого дасть змогу вдосконалити механізм забезпечення житлом громадян.


За повідомленням Інформаційного управління апарату Верховної Ради України.