Два нові автобуси отримали школи гірського Великоберезнянського району, якими доставлятимуть учнів із віддалених сіл на навчання. Ключі від транспортних засобів представникам районного відділу освіти (на знімку) вручили очільники Закарпаття -- голови ОДА і облради Геннадій Москаль та Михайло Рівіс.

 

Фото
прес-служби ОДА.

 

Шкільні автобуси район придбав на заміну тих двох "Богданів", які передали два роки тому в зону проведення АТО. Для їх закупівлі Великоберезнянщина отримала мільйон вісімсот тисяч гривень освітньої субвенції з державного бюджету, а решту -- 960 тисяч гривень -- виділили з районної казни.

 

Закарпаття, повідомили з облдержадміністрації, передало на потреби армії в зону проведення АТО двадцять шкільних автобусів. А цього року область отримала понад 26 мільйонів гривень із державного бюджету на придбання нових. У співфінансуванні з місцевими бюджетами (відповідно 70% на 30%) для потреб районів у нинішньому році заплановано закупити 26 нових автобусів. Наприкінці серпня дев'ять автобусів вже отримали школи Ужгородського, Берегівського, Міжгірського і Рахівського районів. Згодом п'ять -- школи Іршавського, Мукачівського, Виноградівського та Свалявського районів. Решті районів планують завершити тендерні процедури до кінця року.

 

Василь НИТКА.

 

Закарпатська область.

 

Голос України