У Дніпрі відзначили 50-річчя Нового мосту, який з’єднує правобережний і лівобережний центри міста. Відзначили без фанфар, стрічок і тортів. Ювіляр, щоправда, почувається погано. Півстолітнє служіння місту без серйозних ремонтів позначилося на його стані — міст визнано аварійним. От уже кілька місяців у виконкомі міськради тривають розмови щодо його реконструкції. Озвучується й ціна питання — 178 мільйонів гривень, які нібито виділяє Світовий банк.

 

Нині городяни з деякою тривогою чекають на початок реконструкції, під час якої планують замінити балки мосту й асфальтове покриття, встановити відбійник на розділовій смузі, розширити пішохідну доріжку, створивши там також велосипедну. Реконструкція цієї жвавої транспортної артерії неминуче створить незручності. Міст повністю не перекриватимуть, але надання коридору для маршруток (тролейбуси пустять іншим мостом) призведе якщо не до транспортного колапсу, то вже точно до заторів.


Передбачається, що реконструкція триватиме рік. Те, що незручності розтягнуться так довго в часі, не тішить водіїв громадського транспорту й автолюбителів. Однак усі розуміють, що 50-річний міст потребує реанімації.

Дніпро.

 


На знімку: Новий міст, який насправді давно вже не новий.


Фото надано автором.