"Голос України" вже повідомляв що програма "7 чудес", яку зі своєю командою реалізує народний депутат кількох скликань Микола Томенко, взялася за невеликі населені пункти. Цього року, зокрема, визначали "7 чудес України: історичні міста та містечка". Йдеться про поселення, що володіють потужним туристичним чи рекреаційним потенціалом.

 

І ось підбито підсумки конкурсу. З відібраного 21 номінанта народне журі (люди голосували через Інтернет) та журі із експертів назвали переможців. Серед них і Бердянськ. Він восьмий за підсумками інтернет-голосування (буквально 20 голосами поступився тернопільській Теребовлі), втім, експертне журі дуже високо оцінило потенціал курортної столиці запорізького Приазов'я.

 

Варто додати, що фактичних переможців "7 чудес" десять. Адже до Бердянська, Білої Церкви, Галича, Диканьки, Канева, Ніжина та Хуста (останнє місто отримало найбільшу підтримку народного журі) у статусі спецномінацій додалися ще три: Теребовля, Бердичів та Жовква.

 

"Реально переможцями акції є 10 міст, оскільки про усіх них наступного року буде відзнято фільми та виготовлено різноманітну поліграфічну продукцію. Отже, інформаційна та просвітницька кампанія туристичної привабливості цих населених пунктів триватиме і протягом наступного року", -- заявив Микола Томенко.

 

Леонід СОСНИЦЬКИЙ.

 

Запорізька область.

 

Голос України