Активісти, які протестують проти гастролей артистів, що заробляють гроші в країні, яка веде з нами війну, розлили кров перед вхідними дверима до Чернігівського театру, де мав відбутися концерт дуету Потапа і Насті. Хоча кров була і свиняча, а все-таки неприємно було ступати по ній тим чернігівцям, які прийшли на виступ.

 

"Ганьба! Ганьба! Як вам не соромно! Оплачуючи концерт Потапа й Насті, ви оплачуєте війну!", -- соромили активісти людей, які вступали в червону калюжу, що символізувала пролиту на сході кров захисників України.

 

Проте публіка не слухала ні активістів, ні родичів загиблих на російсько-українському фронті. Як не послухав напередодні вимог активістів про скасування концерту і генеральний директор обласного академічного українського театру імені Т. Шевченка Сергій Мойсієнко.

 

Волонтер "Жіночої сотні" Світлана Рубан показувала журналістам захисного кольору штани -- подарунок активістів для Потапа, який, як відомо, на початку АТО на сході України знімав перед російською публікою штани і дякував за запрошення. Чи вдалося активістам передати Потапові ті штани, наразі невідомо.

 

Під охороною поліції і зі слідами крові на взутті публіки концерт відбувся. Чернігівський театр отримав гроші, а театрали продовжують шукати в афішах прем'єри і не знаходять. За концертами нема коли їх ставити?

 

Василь ЧЕПУРНИЙ.

 

Чернігів.

 

Голос України