Понад п'ятдесят безробітних на Вінниччині залучили до участі у процесі оформлення субсидій. Про це повідомив перший заступник голови Вінницької облдержадміністрації Андрій Гижко, наголосивши, що протягом першого тижня  листопада до органів соціального захисту надійшло 2500 нових звернень.

 

-- Наплив людей не зменшується, -- каже Андрій Гижко. -- Щоб прискорити процес оформлення документів, залучили 53 тих, хто шукає роботу через Центри зайнятості населення. Плануємо також розширити кількість місць прийняття заяв на отримання допомоги від держави на оплату комунальних послуг. Насамперед будемо співпрацювати з обласною дирекцією "Укрпошти".

 

Яку роботу виконують залучені безробітні, уточнила директор департаменту соціальної політики облдержадміністрації Наталя Заболотна: "До приймання документів, тим більше нарахування виплат, вони не залучаються. Їх завдання -- сформувати пакет уже готових документів і донести повідомлення про призначення субсидій". На початок листопада в області субсидії нараховано 328 тисячам родин. Це трохи більш як половина усіх домогосподарств. Загалом, за прогнозами, до кінця нинішнього року таким видом допомоги на Вінниччині скористуються приблизно шістдесят відсотків власників домогосподарств.

 

Віктор СКРИПНИК.

 

Вінницька область.

 

Голос України