У Києві на Львівській площі урочисто відкрили пам`ятник королеві Франції Анні Ярославні. У офіційній церемонії брали участь дипломати, представники українського уряду та місцевої влади, а також учні трьох столичних французьких шкіл. "Анна, мабуть, не уявляла собі, що правитиме впродовж майже десяти років Францією у період її становлення поруч зі своїм августійшим чоловіком та стане невід'ємною ланкою у численних європейських династіях", -- заявила Посол Франції в Україні Ізабель Дюмон. У свою чергу міністр культури України Євген Нищук назвав королеву Анну Ярославну справжнім символом, який об'єднує Україну і Францію в тисячолітній історії. Нищук також повідомив, що Україна планує спільно з Францією зняти художній фільм про королеву Франції Анну Ярославну.

 

*

P. S.

 

У столиці  біля могили Невідомого солдата у Парку Слави вшановували  загиблих у минулих війнах. Зокрема урочисту церемонію провело Посольство Канади в Україні. До підніжжя  монумента лягли квіти і вінки, а учасники мітингу нагадали, що у такий спосіб країни Співдружності щороку в цей день віддають данину пам'яті полеглих. Нагадаємо, цього дня 1918 року офіційно завершилась Перша світова війна, тому в країнах-переможницях відзначають День поминання загиблих.

 

На жаль, українське небо нині розривають снаряди і міни недавнього союзника в Другій світовій, а жертвами агресії РФ стають наші кращі сини. 

 

Київ.

 

Голос України