Місто Ніжин увійшло до числа переможців конкурсу «7 чудес України: історичні міста та містечка», який із травня цього року проводив Фонд Миколи Томенка «Рідна країна». 9 листопада об 11-й годині журі оголосило його результати.

 


Підбиття підсумків відбулося у День української писемності та мови у Великій лаврській дзвіниці на території Києво-Печерської лаври. За результатами інтернет-голосування та опитування експертів Ніжин потрапив у сімку переможців серед 21 міста-фіналіста з усіх регіонів України.


Експерти також віддали перевагу Ніжину, зважаючи на значну роботу, яку провели для якомога кращої презентації міста народний депутат голова обласного осередку партії «Народний фронт» Олександр Кодола, його команда та всі патріоти Ніжина.


«Це наша спільна перемога. Зусилля усіх небайдужих ніжинців, міської влади, моєї команди дали такий позитивний результат. Ніжин по праву посів своє місце у списку найцікавіших історичних міст України. Дуже приємно, що ця акція згуртувала навколо себе велику кількість справжніх патріотів Ніжина і дала такий результат», — коментує підсумки конкурсу Олександр Кодола.


«Мені як представнику Ніжина у парламенті дуже приємно, що статус нашого міста як одного з чудес України підтвердили і кваліфіковані експерти», — каже депутат.


Нагадаємо, що саме за ініціативи Олександра Кодоли та його команди в Ніжині була розгорнута потужна медійна кампанія за голосування в Інтернеті, а також проведений рекордний за кількістю журналістів прес-тур, у якому взяли участь 32 представники загальнодержавних і регіональних ЗМІ. В один день історичний, туристично-привабливий Ніжин розкрився по-новому для мільйонів українців. Народний депутат також став ініціатором створення робочої групи на чолі з міським головою Ніжина Анатолієм Лінником, яка постійно проводила моніторинг голосування та забезпечувала участь міста у цьому конкурсі.


«Я дякую всім, хто долучився до цієї чудової ініціативи та допомагав і у поширенні інформації про конкурс «7 чудес України», і безпосередньо голосував. Без вашої підтримки не було б цієї перемоги», — наголосив Олександр Кодола.


«Тепер наше спільне завдання — перетворити Ніжин на туристичну перлину Лівобережжя і зберегти його унікальну історію та архітектуру. Тому я й надалі продовжу працювати над питанням створення у Ніжині національного історико-архітектурного заповідника», — сказав депутат.


До відома. Акція «7 чудес України: історичні міста та містечка» стартувала у березні 2016 року. 1 червня серед усіх заявок на участь від представників місцевих громад, громадських організацій, туристичних компаній, вищих навчальних закладів тощо оргкомітет відібрав 21 фіналіста, які протягом літа-осені мали змогу презентувати для журналістів та громадськості свої міста, щоб позмагатися за звання переможця. Паралельно з презентаційними прес-турами відбувалося інтернет-голосування на офіційному сайті акції www.7chudes. іn. ua та анкетування експертів.


Переможців традиційно визначали за сумою результатів інтернет-голосування та опитування експертів (50/50). До числа 100 експертів входять керівники національних заповідників, музеїв, кафедр туризму вищих навчальних закладів України, науковці та експерти у галузі туризму, представники туристичних компаній, що займаються внутрішнім туризмом.


Отож, за сумою результатів інтернет-голосування та анкетування експертів оргкомітет визначив такі міста-переможці в акції «7 чудес України: історичні міста та містечка» (за абеткою):


Бердянськ (Запорізька область);
Біла Церква (Київська область);
Галич (Івано-Франківська область);
Диканька (Полтавська область);
Канів (Черкаська область);
Ніжин (Чернігівська область);
Хуст (Закарпатська область).


Крім того, оргкомітетом було визначено три спецномінації для міст, що мають значний туристичний потенціал і зацікавленість місцевої громади у розвитку своїх населених пунктів. Спеціальними номінаціями відзначені: Бердичів (Житомирська область), Жовква (Львівська область) та Теребовля (Тернопільська область).


Прес-служба Чернігівської обласної організації партії «Народний фронт».