Два десятки років лине борщівською землею спів аматорського гурту «Солоспів», створеного у Борщеві Тернопільської області у вересні 1996 року з ініціативи художнього керівника Ярослава Костюка.


У репертуарі ансамблю народні, повстанські, стрілецькі, пісні композиторів Борщівського краю. Його учасники виступають у супроводі різних музичних інструментів — скрипки, цимбалів, бубна, кобзи, контрабаса, сопілки, тамбурина, маракаса та акордеона. Найстаршому учаснику колективу Роману Костюку — вже 82 роки, наймолодшому Роману Кадиєцькому — 27.


Двадцять літ виступи гурту радо зустрічають глядачі не лише на місцевій сцені, а й у сусідніх областях. Колектив є переможцем багатьох обласних та всеукраїнських конкурсів. У 2007-му гурт «Солоспів» отримав почесне звання «Народний». Головні досягнення — на всеукраїнському фестивалі профспілок у Моршині Львівської області здобув найвищу з нагород — Гран-прі та на Всеукраїнському фестивалі «Софіївські зорі» в Умані Черкаської області — переможне перше місце.

Тернопільська область.