Наприкiнці минулого тижня зафіксовано два випадки великої контрабанди. Перший: дванадцять пакунків із сигаретами, незаконно переправлених з України через митний пост "Солотвино" в Тячівському районі, виявила минулого четверга прикордонна поліція Румунії. Самі переправники втекли, злякавшись правоохоронців. Другий: наступного дня уже словацькі митники біля прикордонного з Україною міста Міхаловце арештували велику партію контрабандних сигарет (майже 500 тисяч пачок) і фальсифікованого алкоголю.

 

У зв'язку з цим голова ОДА Геннадій Москаль, повідомляє його прес-служба, направив керівникові Державної фіскальної служби України Роману Насірову листа з проханням провести силами ДФС, а також силовиків Румунії та Словаччини, службові розслідування і з'ясувати, за яких обставин і при яких змінах митників стали можливі незаконні переміщення товарів.

 

-- Закарпатську митницю зараз повністю контролює "файта-клан" з Державної фіскальної служби, -- коментує факти контрабанди Г. Москаль. -- Тому відповідальність за все, що коїться на митних постах, лягає на ДФС. Дуже сподіваємося, що вказані факти не залишаться без жорсткого реагування з боку керівництва фіскальної служби.

 

Василь НИТКА.

 

Закарпатська область.

 

Голос України