На Прикарпатті через снігову негоду знеструмлено 510 трансформаторних підстанцій та 32 АТС, через що відсутній телефонний зв'язок з 64 селами області. Упродовж неділі працівники управління ДСНС області витягли із снігових переметів 89 транспортних засобів, серед яких були пасажирські автобуси та "швидкі".

 

А на позачерговому засіданні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій області прийнято рішення призупинити навчальний процес з 14 до 15 листопада у дошкільних навчальних закладах, школах, установах професійно-технічної освіти, а коледжам та вишам рекомендовано здійснити аналогічні заходи.

 

На жаль, не обійшлося і без нещасних випадків. У селі Побережжя Тисменицького району на дорозі знайшли тіло 54-річного мешканця сусіднього села з ознаками переохолодження. Також із загальним переохолодженням до Надвірнянської райлікарні госпіталізовано 41-річного мешканця села Гаврилівка.

 

ДОВІДКОВО

 

Через негоду на Прикарпатті запроваджено додаткові номери телефонів "гарячої лінії": оперативний черговий управління ДСНС в Івано-Франківській області 59-65-07, оперативний черговий управління з питань цивільного захисту ОДА 78-42-93, 53-90-01.

 

Галина БРУХАЛЬ.

 

Івано-Франківська область.

 

Голос України