Майже 250 мільйонів гривень військового збору сплатили платники податків Вінниччини протягом січня--жовтня нинішнього року. Це на 50 мільйонів більше порівняно з таким само періодом 2015-го.

 

-- Попередні розрахунки давали підстави сподіватися на отримання приблизно 220 мільйонів гривень від податку на модернізацію та реформування української армії, -- каже керівник головного управління Державної фіскальної служби у Вінницькій області Руслан Осмоловський. -- Це свідчить про те, що платники податків сумлінно ставляться до сплати військового збору. Особливо це стосується роботодавців, які нараховують доходи у вигляді зарплати. Вони ж несуть відповідальність за відрахування коштів до названого виду податків.

 

Співрозмовник уточнив, що платниками військового збору є фізичні особи -- резиденти та нерезиденти, які отримують доходи в Україні. Крім заробітної плати, військовий збір утримується з інших заохочувальних, компенсаційних виплат та винагород, а також з орендної плати, виграшів у державну або недержавну грошові лотереї, купівлі-продажу рухомого і нерухомого майна, виплати дивідендів, переоформлення спадщини.

 

Віктор СКРИПНИК.

 

Вінницька область.

 

Голос України