Факт самовільного підключення до мережі постачання теплової енергії встановили під час перевірки працівники енергоконтролю комунального підприємства «Вінницяміськтеплоенерго». На крадіжці спіймали один з приватних ЖЕКів.


За інформацією прес-служби «Вінницяміськтеплоенерго», зафіксовано несанкціонований відбір теплової енергії на суму 250 тисяч гривень. Відкрито кримінальне провадження за статтею Кримінального кодексу України «Викрадення електричної або теплової енергії шляхом її самовільного використання». Таке порушення передбачає покарання винних шляхом позбавлення волі строком до трьох років, а також відшкодування збитків у повному обсязі.


Слідчі мають встановити, хто розпорядився здійснити самовільну врізку в систему постачання гарячої води. Для цього навіть частково демонтували конструкцію житлового будинку. Крадену енергію використовували для власних і виробничих потреб у нежитловому приміщенні, розташованому в одній з багатоповерхівок. Уже встановлено, що підключення здійснили без будь-яких погоджень, тому відсутній договір на використання теплової енергії, прилади її обліку. Встановити порушення вдалося за рахунок використання сучасних технологій енергоконтролю, пояснили у прес-службі підприємства «Вінницяміськтеплоенерго».

Вінниця.