Для забезпечення житлом родин загиблих військовослужбовців та інвалідів першої й другої груп із числа учасників АТО Закарпаття отримало 8 мільйонів 550 тисяч гривень субвенції з державного бюджету. Про це повідомила під час брифінгу заступник директора департаменту соціального захисту населення ОДА Наталія Омелянюк.


Нині на квартирному обліку перебуває 21 сім’я зазначених категорій, і цієї суми недостатньо, щоб усі отримали квартири. «Кошти, що надійшли, дадуть змогу забезпечити житлом дванадцять родин загиблих військовослужбовців та чотири сім’ї інвалідів. Тому облдержадміністрація надіслала клопотання до Кабміну, Мінсоцполітики з проханням виділити додатково майже два з половиною мільйони гривень. Тоді б квартирні питання вирішилися для всіх, хто перебуває в черзі. Очікуємо, що кошти надійдуть до кінця року», — сподівається Н. Омелянюк.


До речі, до порядку використання таких грошей внесено зміни. На цьому наголосив начальник управління департаменту соцзахисту населення ОДА В’ячеслав Микулець: «Родини отримуватимуть не квадратні метри від держави, а гроші. Таким чином, сім’ї загиблих військовослужбовців та інваліди з числа учасників АТО зможуть самостійно обирати найбільш прийнятне для них житло та купуватимуть його за рахунок грошової компенсації, наданої урядом». У райдержадміністраціях та міськвиконкомах створено відповідні комісії, уповноважені розглянути заяви та ухвалити рішення щодо перерахунку компенсацій. Ці кошти закарпатці повинні використати на придбання собі житла протягом року.

Закарпатська область.