Перевірку ремонтних робіт на ділянці автомобільної дороги загального користування Н-08 (Недогарки—Світловодськ) провели чиновники Кіровоградської ОДА. Ділянка дороги протяжністю 5,3 кілометра капітально ремонтується за рахунок кредитних коштів.


До кінця поточного року на цій ділянці планується покласти до трьох кілометрів крупнозернистого асфальту, звітують дорожники. Наразі здійснено зняття пошкодженого асфальту на 1,5 кілометра дороги. Витрачено майже 300 тисяч гривень. А загальна вартість проекту становить понад 28 мільйонів гривень.


«На території області ремонт доріг здійснюють за кошти державного бюджету та за рахунок кредитних ресурсів. Ще один проект, який ми також реалізуємо за рахунок кредитних коштів, — добудова об’їзної дороги навколо Знам’янки, — повідомив голова Кіровоградської ОДА Сергій Кузьменко. — Ураховуючи, що на дворі листопад і погодні умови не є сприятливими для проведення дорожніх робіт, ми робимо все, щоб навесні наступного року покласти фінішний шар асфальтобетону, після чого вони матимуть термін гарантії не менш як 10 років».


В області сподіваються, що наступного року державне фінансування ремонту доріг Кіровоградщини буде значно збільшено, адже загалом у державі на ці цілі заплановано спрямувати 16 мільярдів гривень. Тож нині підрядники вже розпочали підготовчі роботи за власні кошти.

Кіровоградська область.

 

ФАКТ

 

Серед першочергових дорожніх об’єктів області, на ремонт яких наступного року буде спрямовано державні кошти, — відрізки доріг Кропивницький—Умань, Кропивницький—Кривий Ріг, Олександрія—Полтава та Знам’янка—Луганськ—Ізварине.