Коли вам учергове скажуть, що золота рибка живе в Чорному морі — не вірте казкам! Нині вона метає ікру... в акваріумі. Туди її викинули наші чиновники. Щоб, значить, не вилазячи зі своїх службових шкіряних крісел, просити, е — ні — наказувати... золотій виконувати три завдання. До того ж — щодня! Звучить це приблизно так:

— Терміново знайди мені 10 мільйонів гривень, щоб я заплатив судову заставу за брата... (таке розпорядження рибці дає колишній дніпропетровський даішник Мар’ян Блажівський, рятуючи свого брата — полтавського даішника Петра Блажівського).

— Поворуши своїми риб’ячими мізками, аби я отримав 6 мільйонів у 2013 році і мені за це нічого не було... (і золота рибка записує в декларацію заступника Генерального прокурора Б. дарунки і призи на суму 6 мільйонів).

— Хочу, щоб обслуговування акваріума коштувало 12,9 тисячі гривень на рік (а це наказ рибці керівника Державної служби зайнятості Х. про тисячне утримання службового акваріума).

Недарма ж наші слуги народу гомонять між собою, що апетит приходить... під час поїдання ікри... І щоб перебити їм апетит, у мене також з’явилося одне-однісіньке прохання до золотої рибки:

— Хочу бачити у 2015 році її, золоту рибку, в Чорному морі, а чиновника — в акваріумі! Щоб, гад, плавав і відкладав ікру на очах у народу.

Скажете — знову казка?!.