Бойову розвідувально-дозорну машину БРДМ-2  прокурор Вінницької області  В'ячеслав Соколовий передав командиру батальйону морської піхоти майору Ігорю Попадюку. Придбали техніку за власні кошти працівників прокуратури.

 

На знімку:

 

прокурор Вінницької області
В'ячеслав Соколовий
передав комбату батальйону морської піхоти майору
Ігорю Попадюку
бойову машину, що вкрай потрібна "чорним беретам",

праворуч -- голова Вінницької облдержадміністрації
Валерій Коровій

 

-- Це ще один наш внесок у підтримку тих, хто захищає країну від сепаратистів і російських найманців, -- розповів В'ячеслав Соколовий. -- Коли оголосили про збір коштів, відгукнулися не тільки нині працюючі у прокуратурі, а й ті, хто вже перебуває на заслуженому відпочинку.

 

За словами пана Соколового, їхній колектив неодноразово долучався до підтримки військових. Про потреби дізнаються від обласної і міської влади. Зокрема, довідалися про те, що морським піхотинцям потрібна розвідувально-дозорна машина.

 

Комбат Ігор Попадюк, який прибув до Вінниці отримати техніку (її передавали у дворі прокуратури), каже, що саме такої модифікації машини у їхньому підрозділі нема. Звернув увагу, що БРДМ трохи модернізували. Зокрема, розширили оглядове вікно для водія.

 

-- Переваги такої машини в тому, що на ній можна долати і водні переправи, -- наголошує майор.

 

Комбат вдячний землякам, сам він родом із Вінниці, за постійну підтримку їхнього підрозділу. Каже, різні організації, установи, підприємства, приватні структури допомагають "чорним беретам", так ще називають морських піхотинців -- продуктами, іншими потрібними речами, а тепер матимуть подарунок, на який навіть не сподівалися.

 

-- Перед тим, як доставити машину у підрозділ, вирушимо на один із заводів, де на неї встановлять озброєння, -- повідомив комбат.

 

На прощання майор Попадюк попросив подякувати землякам за підтримку морських піхотинців. Не тільки від себе. А також від імені тих, хто служить у їхньому підрозділі. Каже, серед них -- немало вінничан.

 

Віктор СКРИПНИК.

Фото автора.

 

Вінниця.

 

Голос України