Спочатку на сполох забили жителі верховинського села Верхній Бистрий Міжгірського району Закарпаття, котрим надокучили вовки. Тож лісова охорона тутешнього лісництва влаштувала облаву на сіроманців. До їхньої групи долучився і 35-річний капітан Міжгірського відділення національної поліції Іван Іваниш. Саме йому вдалося влучним пострілом підкосити хижака, який виявився ще й яким здоровенним -- важив шістдесят кілограмів (на знімку). Щоправда, два інші його "побратими" втекли.

 

Мисливці зі стажем кажуть, що вполювати вовка -- дуже складно, бо він обережний і надто кмітливий. Буває, що й тижнями безрезультатно завершуються мисливські вояжі по хащах.

 

-- Останніми роками явно побільшало вовків у лісах Міжгірщини, -- розповідає активний автор "Голосу України" журналіст Василь Пилипчинець, котрий пише на цю тему чотири десятиліття. -- Зростання кількості пов'язане і з тим, що тепер мало хто займається відстрілом хижаків. А колись навіть преміювали за вбитого сірого. Тож вовки розплодилися і знахабніли: нападають на обійстя горян, де потрошать худобу, з'їдаючи навіть собак, що на прив'язі біля хати. Можуть нападати на дітей чи й дорослих. Тож мисливцям, лісівникам і поліції є додаткова робота.

 

Василь НИТКА.

Фото надано автором.

 

Закарпатська область.

 

Голос України