Спочатку на сполох забили мешканці верховинського села Верхній Бистрий Міжгірського району Закарпаття, котрим надокучили вовки. Тож лісова охорона тутешнього лісництва влаштувала облаву на сіроманців. До їхньої групи долучився і 35-річний капітан Міжгірського відділення Національної поліції Іван Іваниш. Саме йому вдалося влучним пострілом підкосити хижака, який виявився здоровенним — важив шістдесят кілограмів (на знімку). Щоправда, два його «побратими» втекли.

 


Мисливці зі стажем кажуть, що вполювати вовка дуже складно, бо він обережний і надто кмітливий. Буває, що безрезультатно завершуються тижневі мисливські вояжі хащами. 


 — Останніми роками значно побільшало вовків у лісах Міжгірщини, — розповідає активний автор «Голосу України» журналіст Василь Пилипчинець, котрий пише на цю тему чотири десятиліття. — Зростання чисельності пов’язане і з тим, що тепер мало хто займається відстрілом хижаків. А колись навіть преміювали за вбитого звіра. Тож вовки розплодилися і знахабніли: нападають на обійстя горян, де нищать худобу, заїдаючи навіть собак, які прив’язані біля хати. Можуть нападати на дітей і дорослих. Тож мисливцям, лісівникам і поліції додалося роботи.

Закарпатська область.


Фото надане автором.