Це має бути чи не найбільший інвестиційний проект в аграрному секторі економіки Рівненщини. Принаймні так вважають в управлінні агропромислового розвитку Млинівської райдержадміністрації. Документи на отримання гранту для проведення робіт на території Уїздецької сільської ради майже готові: виділена земельна ділянка, виготовлена проектно-кошторисна документація — залишилося дочекатися інвестицій.


Суть проекту в тому, що у сільськогосподарському підприємстві ТзОВ «Ідна» наступного року планують спорудити шість пташників та забійний цех за європейськими стандартами. На підприємстві розширюють виробничу базу, а тому прогнозують збільшення вирощування курей на м’ясо до 200 тисяч голів.


До того ж менеджери підприємства вважають, що товариство в перспективі може самотужки без посередника вийти на міжнародні ринки. Відтак ТзОВ «Ідна» делегувала свого представника у сусідню Польщу на виставку обладнання птахопереробної індустрії. Результати візиту втішні, тож тепер справа за грантом. Хоча і без нього підприємство реалізовуватиме програму розвитку, однак відсутність фінансових вкраплень дещо сповільнить її завершення.


Нині товариство «Ідна» — одне з прогресуючих господарств області: за рік його цехи реалізують вітчизняним споживачам 2,3 тисячі тонн курятини. Для активізації власних переробних потужностей тут також діє програма нарощування поголів’я ВРХ та свиней. Є і цех з переробки відходів птахівництва, вдосталь кормів. Тож при реалізації всіх складових Рівненщина може одержати замкнутий цикл виробництва продукції птахівництва, а це вже — європейський рівень ведення бізнесу.

Млинів 
Рівненської області.