Допит Геннадія Москаля у справі про злочини під час Революції Гідності у ролі свідка призначено, згідно з повісткою Генеральної прокуратури України, на 5 грудня нинішнього року. Однак голова Закарпатської ОДА заявив на своєму офіційному сайті, що йому «незрозумілі претензії, які висловлює керівник департаменту розслідувань ГПУ Сергій Горбатюк». У зв’язку з цим Г. Москаль запитує: «Де результати кримінальних проваджень щодо найбрутальніших злочинів в Україні періоду Революції Гідності? Кого затримали? Кому нарешті оголосили судовий вирок?».


Далі нинішній керівник Закарпаття продовжує: «Тимчасова слідча комісія Верховної Ради України (ТСК), яку я очолював, будучи народним депутатом, ще у квітні 2014 року передала до Генпрокуратури свої матеріали. Результати роботи ТСК було розбито на 24 епізоди, за 22 є чіткі висновки, а за двома ми не знайшли доказів. Є епізоди дуже прості для розслідування, їх може довести до суду навіть першокурсник юридичного факультету».

ДослІвно

 

«Головне те, — заявляє            Г. Москаль, — що пана Горбатюка не цікавить фактаж щодо підпалу Будинку профспілок, він хоче, щоб я злив свої джерела інформації. Однак повідомляю, що, по-перше, народний депутат (а я очолював ТСК саме в цьому статусі) за законом має право не розкривати джерела інформації. А по-друге, жоден оперативник ніколи не здасть людей, які надають йому інсайдерську інформацію».


Відтак автор заяви наводить конкретні приклади, зокрема, щодо зупинки метрополітену 18 лютого 2014 року. І все-таки Г. Москаль запевняє: 5 грудня приїде на допит, але просить «доповісти громадськості хоч про якісь реальні результати слідства».


За кілька днів до цього, говорячи про низку високопосадовців, яких найближчим часом можуть допитати, Сергій Горбатюк повідомив: «Є низка осіб, яких викликано на допит». 


«Їхні прізвища — у списку слідчого ГПУ.... Єдине, що можу сказати, це те, що тривалий час на допит не з’являється за викликами Геннадій Москаль, якого ми неодноразово запрошували», — зазначив він і додав, що офіційних пояснень від нього про причини неявки не надходило.


Закарпатська область.