Звертаємося з проханням оприлюднити інформацію і достукатися до тих, з чиєї легкої руки місцева влада хоче закрити бібліотеку на Ворошилівці у місті Марганець Дніпропетровської області.


Ми відвідуємо цю бібліотеку з перших днів існування, тобто з 1990 року. Відкриття бібліотеки на Ворошилівці свого часу стало значною культурною подією в житті нашого мікрорайону. Бібліотека й понині залишається єдиним культурним центром у мікрорайонах Інститут та Ворошилівка.


Бібліотечний фонд постійно поповнюється. У читальному залі можна знайти газети та журнали, переглянути цікаві книжкові виставки. Тут до послуг відвідувачів-читачів безплатний інтернет-центр. Ми є частими гостями культурних заходів у її стінах. Працівники завжди ввічливі, уважні, доброзичливі. Це невелике затишне приміщення стало місцем відпочинку і спілкування для багатьох пенсіонерів, самотніх людей, робітників, молоді та дітей.


Центральна бібліотека розташована в іншій частині міста, туди не кожен з нас зможе дістатися. Пільг на проїзд у місті немає, та і не кожному дає змогу це зробити здоров’я. Ми, читачі бібліотеки, просимо не закривати її, бо це позбавить нас осередку культури, особливо тепер — у час духовного зубожіння, позбавить людей можливості спілкування з найкращим другом і вихователем — книгою.


Василь БАЛАШОВ, Ніна БУГРІМОВА, Тетяна МИЦИК, Олена АНТОНОВА, Олексій ІВАЩЕНКО, Любов МЕДВЕДЄВА, Ірина ШЛЯНІНА, Володимир БЕСКЛУБИЙ, Тетяна КРІПАК, Галина ПОКЛОНСЬКА та інші.


Марганець 
Дніпропетровської області.


Мал. Миколи КАПУСТИ.