Громадська організація "Суспільні ініціативи Козятинщини" (Вінницька область) передали захисникам держави у зону бойових дій на Донбасі п'ятисоту маскувальну сітку. Крім того, бійці отримали з міста залізничників 47 маскувальних костюмів.

 

-- Самотужки ми б не досягли такого результату, -- каже керівник організації Олена Іванчук. -- До участі у потрібній справі залучили 32 учнівські колективи. У кожному з них виділено місце для плетіння сіток. Учні на перерві чи після уроків спішать зв'язати бодай декілька вузликів. Разом із ними те само роблять й педагоги.

 

Активісти допомагають захисникам країни з літа 2014 року. За цей час здійснили понад двадцять поїздок на передову, доставили двісті тонн сільськогосподарської продукції та продуктів харчування, медичні засоби, одяг, взуття, сотні іменних посилок від земляків. В окремих випадках гуманітарку везли на автомобілях, придбаних ГО для потреб військових. Три вантажні транспортні засоби та стільки само санітарних УАЗів вдалося закупити за кошти, зібрані підприємцями та пересічними громадянами.

 

Щоб подякувати небайдужим до потреб армії, активісти ГО "Суспільні ініціативи Козятинщини" провели для волонтерів зустріч в актовій залі Вищого професійного училища залізничного транспорту. Студентський та викладацький колектив навчального закладу разом із директором Андрієм Стецюком постійно підтримують захисників держави. Серед найбільш активних називали також підприємця Віктора Заїчка, депутата облради Ірину Колісник, міського голову Козятина Олександра Пузира.

 

Віктор СКРИПНИК.

 

Вінницька область.

 

Голос України