Фестиваль «Закарпатське божоле-2016» в Ужгороді тривав три дні у відреставрованих винних підвалах ХVІІІ століття «Совине гніздо».


Прелюдією до свята стали костюмована хода центром старовинного міста й відкриття першої бочки цьогорічного молодого вина. Його, за давньою традицією, пролили на землю на знак вдячності за добрий урожай.


На «Божоле-2016» свою продукцію представили майже сорок майстрів. Тут було все, чого душа забажає: вина білі, рожеві, червоні, сухі, десертні, гарячі із пахучими приправами, горілки-паленки різних видів і сортів; бринза, мед, солодощі, м’ясо, ковбаси, шашлики, бограч й інші супи, картопля варена, смажена, печена... І все — домашнє, вирощене й вироблене працьовитими руками краян. А ще приємно вразила справжня щедрість виноробів — вони радо пригощали хлопців у камуфляжі і волонтерів Руху підтримки закарпатських військових. Тому не дивно, що на цей, уже традиційний, фестиваль приїздить чимало гостей. Гарного настрою додавала й музика.

Ужгород.

 


На знімку: під час свята.


Фото надане прес-службою міськради.