Тактико-спеціальне навчання із запобігання терористичним загрозам провели у Вінниці співробітники управління Служби безпеки України за участю представників інших правоохоронних органів.

 

За легендою, учасники спецоперації мали визволити заручників, які опинилися в руках терористів. Їх захопили під час польоту лайнера, що прямував з Єгипту в Україну. Терористи вимагали дозаправити повітряне судно, а також звільнити поплічників, яких раніше затримали правоохоронці. Літак прийняли в аеропорту «Вінниця». Після приземлення одразу почалася спецоперація. Керував нею начальник обласного управління СБУ Ігор Шкурат.


— Учасники навчань продемонстрували вміння зважено оцінювати ситуацію та ефективно діяти в екстремальних умовах, — наголосив після закінчення навчань Ігор Шкурат.


— Злагоджена співпраця між представниками органів влади та силовими структурами скорочує час на прийняття рішень та пришвидшує ліквідацію надзвичайних ситуацій, — зазначив присутній на навчаннях голова Вінницької ОДА Валерій Коровій. — Приділяти значну увагу безпеці регіону спонукає ще й той факт, що наша область межує з невизнаною Придністровською Молдовською Республікою, де базується контингент російських військ.

 


На знімку: під час навчальної спецоперації співробітники антитерористичної групи СБУ у Вінницькій області визволяли з літака заручників.


Фото з сайту Вінницької ОДА.