Під час робочого візиту до Луганської області члени Комітету Верховної Ради з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин відвідали КПВВ «Станиця Луганська».

 

«Ми отримуємо багато скарг від людей щодо проблем, з якими вони стикаються під час перетину КПВВ. Уряд замість того, щоб полегшувати життя людей, створює для них перешкоди і обмеження. Було б доцільно провести окреме засідання РНБО з цього питання, і ми сподіваємося, що цю ініціативу підтримають представники всіх парламентських фракцій», — сказав очільник комітету Григорій Немиря.


У свою чергу керівництво Станично-Луганського району повідомило про основні проблеми району: ненадання державою коштів на відновлення пошкодженої інфраструктури, житла, складність у роботі медичної та освітньої сфер, з виплатами пенсій та соціальної допомоги вимушеним переселенцям.


«Наша ситуація досить складна, але ми тримаємося», — сказав голова районної адміністрації Станиці Луганської Юрій Золкін.


«Ми вас підтримуємо, і ви можете розраховувати на нашу допомогу», — наголосили члени комітету.


Очільник комітету Григорій Немиря, перший заступник голови комітету Валерій Пацкан та член комітету Ірина Суслова поспілкувалися із громадянами, які перетинають лінію розмежування на КПВВ «Станиця Луганська», та керівництвом Станично-Луганського району.


А вчора, як повідомляє інформаційне управління апарату Верховної Ради України, в рамках робочого візиту до Луганської області парламентарії відвідали КПВВ «Золоте», роботу якого українська влада намагалася відновити. Докладніше — в наступному номері газети.

 

ДОВІДКОВО

Відповідно до протокольного рішення від 17.03.2015 р. за підсумками засідання Ради національної безпеки та оборони України дорожній коридор: «Луганськ—Станиця Луганська—Новоайдар» визначено пунктом перетину лінії розмежування сторін (далі — КПВВ «Станиця Луганська»). У зв’язку із пошкодженням мосту через р. Сіверський Донець КПВВ «Станиця Луганська» функціонує виключно як пішохідний. Технічний стан мосту не дає змоги організувати транспортне сполучення та доставку товарів (вантажів) міжнародних гуманітарних організацій мешканцям населених пунктів, розташованих на непідконтрольній території. На КПВВ «Станиця Луганська» забезпечено постійну присутність спостерігачів від міжнародних організацій (ОБСЄ, Червоний Хрест тощо).

 

Очільник Комітету з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин Григорій Немиря (в центрі) під час спілкування із громадянами на КПВВ «Станиця Луганська».


Фото Інформаційного управління апарату Верховної Ради України.