Лісівники Закарпаття -- найбільш лісистої області України -- підбили підсумки за дев'ять місяців. Планові завдання виконано на 154 відсотки. Усі підприємства управління -- прибуткові. Порівняно з таким само періодом минулого року чистий фінансовий результат зріс на три мільйони гривень., а середня зарплата -- на 1634 гривні і сягнула 5707 гривень.

 

На колегії облуправління лісового і мисливського господарства обговорено весь спектр багатогранної роботи. Зокрема, проаналізовано стан сертифікації лісів, їх охорони, фінансово-господарський спектр й окреслено завдання на перспективу. Оскільки громадськість дуже пильно стежить за вирубкою лісів у Карпатах і прагне відкритості в діяльності лісогосподарської галузі краю, то наголошено на вдосконаленні інформаційної діяльності підприємств. Насамперед щодо розміщення на сайтах держлісгоспів планів роботи, дозволів на проведення всіх видів рубок.

 

На колегії також підкреслено: зросли обсяги реалізації продукції і заробітна плата. Обсяг реалізації продукції за дев'ять місяців становить 567,6 мільйона гривень і порівняно з аналогічним періодом минулого року збільшився на 113,6 мільйона гривень, або на 25 відсотків. Тут найкращі показники у таких підприємств: "Рахівське ЛДГ" -- 72 мільйони 494 тисяч гривень (виконання на 121 відсоток), "Брустурянське ЛМГ" -- 67 мільйонів 456 тисяч гривень (виконання 156 відсотків), "Мокрянське ЛМГ" -- 51 мільйон 538 тисяч гривень (виконання 165 відсотків)...

 

На ведення лісового господарства спрямовано майже 300 мільйонів, що на 56 мільйонів гривень більше, ніж торік за аналогічний період.

 

Повністю виконано план з озеленення -- навесні лісовідновлено 3155,5 гектара, а восени -- понад 400.

 

Підбиваючи підсумки, начальник обласного управління Валерій Мурга подякував трудовим колективам за успішну роботу і закликав працювати більш відкрито й разом із представниками громадськості та преси показувати реальний стан справ у галузі.

 

Василь НИТКА.

 

Ужгород.

 

Голос України