Водоочисна станція «Дністер», розташована за 40 кілометрів від Південної Пальміри, — перша ланка в забезпеченні мільйонного міста чистою питною водою. Тут у рамках великомасштабного проекту реконструкції одеська філія «Інфоксводоканалу» розпочала монтаж хлораторних установок німецької фірми Aldos. Підприємству це коштуватиме 19,3 млн. грн., цьогоріч у хлораторних уже проведено робіт на понад 1 млн. грн.


Крім того, на станції «Дністер» співробітники «Інфоксводоканалу» вже встановили два нові австрійські насоси фірми Andrіtz, електродвигуни й супутнє обладнання на суму 22 млн. грн. Повністю заміняють електрощити на нові, українського виробництва. Ці новації дадуть змогу заощаджувати до 35% електроенергії.


Нині на підприємстві активно тривають роботи із заміни ліній зовнішнього енергопостачання станції «Дністер». Уже прокладено 4,5 кілометра броньованого кабелю.


Директор філії «Інфоксводоканал» Ігор Лисенко розповів «Голосу України», що така масштабна модернізація водоочисної станції «Дністер» відбувається вперше і спрямована насамперед на те, щоб забезпечити її безперебійну роботу за будь-яких погодних умов і за будь-яких обставин. Реконструкція хлораторних і закупівля європейського обладнання дадуть змогу підвищити якість очищення і знезаражування води, а також знизити витрати на енергоносії.


— Усе це робиться насамперед для наших споживачів. Ми завжди маємо бути впевнені в надійності та якості наданих послуг, — зазначив Ігор Лисенко.


Однак у підприємства є й зустрічне прохання до своїх абонентів — оплачувати вчасно рахунки за спожиту воду.

Одеса.