Виробництво ще одного виду продукції освоєно на ПАТ «Вінницький олійножировий комбінат». Тут виготовили пробну партію олії з льону.


Як пояснили на підприємстві, нова продукція містить в собі Омега-3 кислоти, що забезпечують організм корисними речовинами. Промислове виробництво лляної олії — у найближчих планах підприємства. Протягом доби на комбінаті виготовляють півтори тонни соняшникової й ріпакової олії. Споживачам також поставляють кондитерські та кулінарні жири, саломаси різних марок, м’які маргарини, шроти і навіть технічний кисень — загалом шістдесят видів. Протягом січня—жовтня реалізовано виробів на 2,5 мільярда гривень. Вінницьку олію купують у понад п’ятдесяти країнах.

— Виробничі потужності розширюємо насамперед завдяки реконструкції, — зазначив голова правління товариства депутат Вінницької обласної ради Дмитро Чаленко. — У нинішньому році її провели на олійноекстракційному виробництві, що дало можливість наростити добову переробку насіння соняшнику. Так само плануємо збільшити на двісті тонн протягом доби переробку соєвих бобів.
Другий напрямок — упровадження нових технологічних ліній та процесів. Третій — розширення асортименту.

За словами керівника, підприємство не має проблем зі збутом. Дмитро Чаленко пояснює це насамперед високою якістю вінницької олії, що відповідає міжнародним стандартам.