Капелани-волонтери Вінницької єпархії Української православної церкви протоієреї Олексій Волков та Анатолій Кузнецов, а також клірик Тульчинської єпархії ієромонах Стефан (Поперечний), доправили у зону АТО 17 тонн гуманітарної допомоги, зібраної у православних та римо-католицьких парафіях Вінницького району і міста Дунаївці Хмельницької області.

 

Під час нелегкої поїздки їм допомагали представники благодійного фонду "Українська громада" та "Спілки десантників Вінниччини". За словами секретаря Вінницької єпархії Владислава Демченка, упродовж понад двох років священики їздять у зону бойових дій з Божим словом і матеріальною допомогою. Цього разу бійці отримали найбільшу кількість вантажу. Крім захисників Авдіївської промзони, святі отці побували у дитячих будинках в містах Авдіївка та Часів Яр. У Будинку милосердя в селі Новомихайлівка Марїнського району особисто роздали допомогу 35 стареньким, більшість з яких немічні і лежачі.

 

Ще одну відповідальну місію виконали у місті Сєверодонецьк. Завезли медичне обладнання та медичні препарати у 59-й військово-медичний шпиталь. Передали їх колегам з Вінницького військово-медичного клінічного центру.

 

Протягом шести днів перебували у колі захисників країни святі отці. Їхня поїздка стала можлива завдяки підтримці керівництва Повітряних сил, штаб яких дислокується у Вінниці. Військові надали транспорт, забезпечили пальним, а також супроводжували вантаж протягом усього маршруту.

 

Віктор СКРИПНИК.

 

Вінницька область.

 

Голос України