На "Запоріжсталі" оголошено суму інвестицій в екологічну модернізацію підприємства. Поточного року вона становила 1,7 мільярда гривень. Всього ж -- із часу початку робіт в агломераційному цеху металургійного гіганта, тобто з 2012 року, освоєно 5,7 мільярда гривень.

 

Станом на сьогодні завершено масштабну модернізація доменної печі № 4 з установкою системи аспірації ливарного двору і підбункерної естакади. Окрім того введено в дію нову травильну лінію в цеху холодного прокату № 1, а також здійснено масштабну реконструкцію доменної печі № 3. Стосовно аглофабрики, з якої все й і починалося, то тут лише в листопаді завершено підключення нової газоочистки до агломераційної машини № 6. Таким чином, увесь комплекс робіт на аглофабриці успішно завершено. Газоочистки двох машин працюють уже у штатному режимі, а ще чотирьох -- у режимі дослідно-промислової експлуатації.

 

Варто додати, що тепер кожна агломашина (а вони були основним джерелом забруднення "Запоріжсталлю" повітря) оснащені спеціальними датчиками, які контролюють викиди в онлайн-режимі. Нині рівень забруднення повітря в районі аглофабрики комбінату повністю відповідає міжнародним екологічним стандартам.

 

Леонід СОСНИЦЬКИЙ.

 

Запоріжжя.

 

Голос України