Майже 5,5 тисячі найманих працівників у сфері агропромислового комплексу вивели з тіні податківці Вінниччині в результаті проведеної операції "Урожай-2016". Понад десяти тисячам працюючих роботодавці підвищили розмір платні.

 

За словами керівника управління Державної фіскальної служби (ДФС) у Вінницькій області Руслана Осмоловського, посадові особи частини структур АПК використовували на сільськогосподарських роботах працю так званих нелегалів. Виявлено також схему ухилення від сплати податків за рахунок мінімізації при нарахуванні і виплаті зароблених коштів найманим працівникам. Такі умови у подальшому негативно позначаться при нарахуванні пенсій.

 

-- Зустрічі з недобросовісними роботодавцями, роз'яснювальна робота, попередження про відповідальність за порушення законодавства -- такі форми найчастіше використовували наші працівники, -- наголошує Руслан Осмоловський. -- Роботу продовжимо й після завершення операції "Урожай-2016", адже в області діяльність у галузі сільського господарства здійснює значна кількість суб'єктів господарювання -- загалом їх нараховується понад 2,3 тисячі юридичних і фізичних осіб.

 

За інформацією прес-служби ДФС у Вінницькій області, з початку року рівень легалізованих доходів перевищив 114 мільйонів гривень. Це дало можливість спрямувати до бюджету 22,5 мільйона гривень податку на доходи фізичних осіб та 23,4 мільйона гривень єдиного соціального внеску.

 

Віктор СКРИПНИК.

 

Вінницька область.

 

Голос України