На ціни на львівських ринках часто впливає один з найбільших у Західній Україні оптових ринків сільськогосподарської продукції — «Шувар». Сотні реалізаторів з дрібних торговельних точок щодня затоварюються на цьому ринку, а потім перепродують товар з надбавкою 20—25 відсотків. Ціни коливаються в залежності від злагодженості роботи великих постачальників. Якщо виникають перебої, помічається стрибок цін на певні види продукції.


На кордоні черги — імпортний виноград, яблука, перець помітно дорожчають. На дорогах ожеледиця, ускладнюється доведення сільськогосподарської продукції з південних і центральних областей — дорожчають цибуля, картопля, морква, буряки.


За повідомленням головного управління статистики у Львівській області, протягом останнього місяця на споживчому ринку найбільше подорожчали яйця — на 56,8%. Загалом ціни на продукти харчування зросли на 1,4%.


На 4,8—1,4% подорожчали молоко та молокопродукти, масло вершкове, овочі, м’ясо птиці, ковбасні вироби та субпродукти. Найбільше подешевшали крупи гречані, свинина, фрукти, свіжа, охолоджена та заморожена риба — на 6,5—1,4%.

Львівська область.